dimarts, 9 d’abril del 2019

Entrevista a Cristina Sangüesa



Hem entrevistat a la directora d’infantil de l’escola Vedruna Vall de Terrassa, Cristina Sangüesa, a qui li em fet algunes preguntes sobre que en pensa sobre l'educació infantil i com ha variat els últims anys. Aquí teniu l’entrevista:

Quina és la teva funció dins l’escola?

La meva funció dins l’escola com a directora d’infantil és coordinar totes les activitats i sortides que fan els alumnes durant el llarg del curs. A part de ser directora també sóc professora i tutora de p3.

Tu sola coordines totes les activitats d’infantil?

Si, tot i que a vegades necessito ajuda de les tutores de les altres aules.

Tens un horari diferent a les altres professores?


Si, jo haig de treballar unes hores més que les altres professores, ja que tota la gestió de les activitats ocupa un temps per dedicar-hi.

Ha variat l’educació dels nens i nenes d’infantil els darrers anys?

Si, molt. Els nens i nenes fan gairebé totes les assignatures en projectes per tal de poder aprendre a treballar de manera conjunta, cosa que abans no es feia habitualment. A més, al poder crear vincles d’amistat amb els companys els alumnes estan més motivats a l‘hora de treballar.

Com feu que els nens i nenes estiguin interessats en el que s’aprèn a classe?

Tant jo com els altres professors intentem fer projectes per així fer que els nens i nenes no es cansin.

Tot el projecte que estem treballant està basat en els interessos dels alumnes. No costa tant com abans aconseguir que es centrin i treballin.

Com ja saps hi ha alguns nens i nenes que van a la guarderia i altres que no. Creus que hi ha diferència a l’hora d’entrar a p3?

Es nota molt la diferència que hi ha entre un alumne que ja ha estat en una guarderia i un que no hi ha estat mai. Els alumnes que ja han conviscut amb altres companys en una classe estan més acostumats a l'hora d’anar cada dia a l’escola i ja tenen més hàbits i rutines, en canvi els alumnes que encara s’han d’acostumar a l’escola els costa més.

Ser la directora d’infantil ha variat el teu treball com a professora?

No, tot i que a vegades altres professores m’han d’ajudar. A vegades he de sortir de classe durant una hora i els meus alumnes no es poden quedar sols. En aquest cas una professora em vindria a substituir perquè els alumnes no es quedessin sols.


Moltes gràcies a la directora Cristina per haver dedicat un temps en respondre aquestes preguntes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada